Mic dejun cu fulgi de ovăz și nucă de cocos
Nu cred că trebuie să reamintesc cuiva că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei cu atât mai mult cu cât știm că la munte urmează o zi de efort crescut. Este important ca merindea să aibă un conținut echilibrat de carbs, proteine și grăsimi. Și, pentru că o cărăm, să nu fie grea, să fie ușor de preparat și, mai ales, să nu stăm să spălăm vasele mai mult decât trebuie.
Rețeta de mai jos este ușor de preparat acasă, nu necesită mai mult de apă fierbinte pentru preparare.
Ingrediente: un kil din ovăzul tău favorit; câte o juma de kil de lapte praf integral, nucă de cocos măcinată, stafide; o pungă de butoni de ciocolată.
Preparare: amestecă toate ingredientele într-un lighean mare până te plictisești, după care pune-le la păstrat într-o cutie de plastic undeva în cămară. Pentru mine porționarea este o cănuță de persoană, tu probabil va trebui să găsești cănuța ta.
La cort: La o porție de maglavais adaugă aceeași cantitate de apă fierbinte, lasă la înmuiat până bei cafeaua. Dacă urmează o zi grea, adaugă 4 lingurițe de pudră proteică (mie îmi place de ciocolată, dar tu poți pune ce-ți place).