Tabăra SALT 2022
Dragi prieteni ai SALT-ului
Dacă nu aveți alte planuri de vacanță în această vară, în perioada deja devenită clasică (prima săptămână plină din august), membrii clubului nostru vă invită la Tabăra SALT 2022 în zona sudică a munților Trascăului.
Anul acesta gazda noastră va fi Centrul de Agrement Roica al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Alba, care a răspuns pozitiv solicitării noastre și căreia îi mulțumim și pe această cale.
Apusenii sunt în principal renumiți pentru diversitatea formelor de relief, pentru densitatea mare de formațiuni spectaculoase într-un areal relativ restrans și fără a atinge altitudini impresionante. Relieful carstic, atât cel de suprafață dar mai ales cel de subteran ocupă un loc aparte.
Masivul Trascăului nu face excepție de la regulă și deține un număr mare de chei, defilee, canioane, piscuri stâncoase și diverse alte formațiuni spectaculoase de relief ce merită văzute.
Printre obiective turistice pe care le propunem spre vizitare în acest an în cadrul taberei noastre amintim: Piatra Cetei, Piatra Bulzului, Piatra Craivei, Cheile Întregalde, Cheile Râmețului, Cheile Mănăstirii, Cheile Ceții, Cheile Gălzii, Cheile Găldiței, Cheile Ampoiței, Cheile Pravului, Cheile Piatra Bălții, Cheile Vălișoarei, Platoul Carstic Ciumerna, Lacul Ighiel.
Unele dintre obiectivele propuse pot fi abordate direct din tabara de bază iar celelalte necesită deplasare cu mașina.
Programul taberei va include trasee de drumeție, cățărare pe stâncă, ateliere TSA, vizitare de peșteri, ateliere de orientare, ture de bicicletă, proiecții foto-video, dezbateri pe teme montane, seri culturale etc.
Sâmbătă 6 august va avea loc o nouă ediție a „Cocoșului de Munte”.
Tabăra de bază va fi amplasată în incinta Centrului de Agrement Roica de pe Valea Gălzii.
Locația dispune de teren propice pentru corturi, camere de tip dormitor, sală de mese, grupuri sanitare prevăzute cu toalete și dușuri.
Mai multe detalii privind capacitatea de cazare pe https://www.djstalba.ro/roica/
Accesul în zonă se face dinspre E81 Teiuș – Alba Iulia, prin Galda de Jos – Mesentea – Benic – Galda de Sus – Poiana Galdei, distanța 20 km.
Coordonate GPS tabăra de bază: 46°14’42.1″N 23°27’24.7″E, 46.245033, 23.456873
Aprovizionarea cu alimente și băuturi se poate face din satele din apropiere (Întregalde, Poiana Galdei, Galda de Sus etc.)
În perioada următoare vom revenii cu detalii suplimentare privind cazarea și programul taberei.
Contact prin mesaj pe pagina evenimentului Facebook
sau la telefon 0741054484 – Călin Jucan